Met Max Richter naar bed.

Verbindingen veranderen als je verhuist naar het buitenland. Me nooit zo gerealiseerd, maar nu voelbaar. In de meeste ogen een logisch gevolg, voor mij een nieuw gegeven.  Misschien realiseer ik het me beter als iets werkelijk tastbaar is.  Nieuwe verbindingen ontstaan, herfst heeft plaats gemaakt voor koning winter, min 18.6 geeft de schaal aan.  Wat gebleven is, is de enorme Anaconda van rode en witte lichtjes op de snelweg hier in Nederland. Het immense van het verkeer grijpt me echt bij de keel. Nu ik regelmatig Bijke, de Friese stabij van onze vrienden, uitlaat merk ik dat nu ik ouder word steeds meer last krijg van geluiden zoals het razen van het rubber over het wegdek. Een mix van haast, ongeduld, irritatie lijkt hieraan ten grondslag te liggen. Verschrikkelijk!  Zo anders dan waar ons huis staat. De oase van rust aldaar heeft ook zijn keerzijde. Het praatje wat ik hier, in Nederland, maak met onbekenden op straat ontbreekt daar.  Zo zie je maar; alles heeft z’n voors en tegens. De keuze voor Zweden lijkt voor ons wel de juiste te zijn.

Het leven kan een avontuur zijn. Een spontane ontmoeting met een oude vriendin, de lieve reactie van een boekenverkoopster bij het zien van Pipi Langkous op een 20 kronenbiljet uit Zweden, en onze buurvrouw Agnetha, die nadat ze onze kerstkaart had ontvangen spontaan in de auto stapt zich een weg door de sneeuw baant om een foto van ons huis te maken en naar ons toe te sturen. Maar zo ook de bijzondere ontmoeting met de eigenaren van www.rostmiddelburg.nlVriendschappen ontstaan, verbindingen gelegd.

De tijd vliegt hier. Kerst is in aantocht. De kerstvrouw kwam terloops al langs. Warmte in de vorm van een pracht van een trui is het gevolg. Mede dankzij een van de leukste zaken in Middelburg, www.mooisenmeer.nl/ met oprechte eigenaars, een foto waard! En voortaan val ik in slaap met Max.  Meer dan 8 uur muziek van Max Richter heeft diezelfde kerstvrouw mij geschonken. Warme muziek in koude dagen.

Wij wensen iedereen een warm, liefdevol en gezond 2023 (varm, kärleksfull och frisk 2023)