Op kamers in een groene oase.

Van bruin naar wit naar groen. De zomer hier is groen afgewisseld met kleurrijke bloemen. Ik herkende de boterbloem van vroeger maar vele andere zijn mij nog onbekend. Na de eerste regenbuien in de lente is er een explosie van leven in Zweden. Overal ter wereld natuurlijk maar hier lijkt het mij meer op te vallen. Vele geluiden in het bos herken ik in eerste instantie ook niet. Bij navraag is dat ook logisch want b.v. kraanvogels en visarenden zie je niet zoveel in Nederland. Jolien heeft werk gevonden bij een kinderdagverblijf in Middelburg en heeft een nieuwe rijinstructrice 2.0 ingeschakeld om zo het felbegeerde papiertje te kunnen behalen. (Ze wil zo graag naar huis komen..; )

Door omstandigheden kan ik vandaag even mijn computer aansluiten op de kabel wat inhoud dat ik een update kan geven. De schoorsteen is gedeeltelijk afgebroken en de eerste stappen zijn gezet richting wederopbouw. Bovenop het dak voelde voor mij geheel anders dan beneden op de grond. De gedachte dat ik zou vallen en dat dat het einde zou betekenen van de droom die ik nu in werkelijkheid beleef zou doen uiteenspatten. Ik ben dus ook als een volwaardig watje naar beneden gekropen…Onze Zweedse vrienden, Veiner en Reidar hebben het gelukkig overgenomen. 3 Rookkanalen hebben we straks; een voor de vedspies in de keuken (fornuis hout gestookt) en voor de houtkachels in de woon- en eetkamer.  Romantisch koken, eten en afwassen. Morgen ga ik de bestaande waterput leeg maken en indien nodig schoonmaken want…

Ik ga op kamers! Ja jullie lezen het goed ik ga op kamers in ons eigen huis en wel per 1 juli. De woonkamer ben ik aan het schoon- en leefbaar maken. Een stoel, een bed en een radio. Bij de plaatselijke camping hoop ik te kunnen douchen en mijn kleding te wassen. En een “utendas” (hokje met hartje buiten) word het toilet. Van Agnetha, onze oude buurvrouw, kan ik  een elektrisch kookplaatje gebruiken. Het afvoeren van water worden de ouderwetse emmertjes. Met ons biologisch afbreekbare reinigingsmiddelen moet dat geen probleem zijn. Kamperen in eigen huis. Eindelijk thuis!