Glad midsommar.

We zijn een paar maanden verder sinds de laatste blog en zitten midden in de transformatiefase van een dak uit 1845 naar een nieuw dak anno 2023. Het lijkt nu ineens echt in mijn beleving: een echt huisje van een echt leuk stelletje Dit project brengt veel werk met zich mee. De dagen beginnen al om 5.00 uur. Hamers timmeren er lustig op los en de zonnepanelen liggen geduldig te wachten tot het moment dat ze het dak gaan vervolmaken… De vloerbalken zijn verstevigd en opnieuw uitgelijnd. Het oorspronkelijke verschil van 15 cm tussen het hoogste en laagste punt is nu weggewerkt. Best handig.

Nog 2 weken tot Jolien permanent naar Zweden komt. Een volgende stap in ons avonturenboek! Een week geleden verstuurde Jolien enkele sollicitatiebrieven naar scholen in onze buurt. Met positief resultaat! Er staan sollicitatiegesprekken op stapel. Intussen kan ze de komende 2 maanden aan de slag in een dorpje 5 kilometer hier vandaan. Ook bij Jolien zijn er allerlei veranderingen aan de gang. Jolien 2.0 is een feit. Zowel innerlijk als uiterlijk. Want wat is het een mooi meisje! Maar wat belangrijker is: de patronen die we allemaal hebben als mensen worden doorbroken en er vindt verandering (groei) plaats. Trots op haar, op ons en op de weg die we al hebben afgelegd. Ondertussen heb ik ook mijn eerste foto-opdrachten achter de rug. Ons leven heeft werkelijk een wending gekregen. De rustige leefomgeving, de dieren en de ruimte hebben hier zeker aan bijgedragen.

  

 

De reis gaat verder. De zomer is op haar helft en Mevrouw Herfst, met al haar schoonheid, is nog in rust. Laten we genieten en straks Koning Winter met open armen ontvangen in ons geïsoleerd huisje.