Ventileren

Oordelen komen van de kennis die we hebben. Meningen worden geventileerd. Ventileren is in dit geval een beetje ongelukkige woordkeuze.  Want i.p.v. oplossen doen ze de schimmel (lees tegenstellingen) alleen maar toenemen. Plus wat is waar en hoe weten we wat de waarheid is?
De krant en het alom bekende kastje, wat inmiddels verworden is tot bioscoopscherm, is vaak de aangehaalde bron van informatie.
Maar is het waar en nog veel belangrijker: is het belangrijk?
De wereld verandert niet door meningen. Wat rest is een voorbeeld geven hoe het ook kan, naar ons beste vermogen. Makkelijker gezegd dan gedaan.

Ventileren moeten we straks ook in onze toekomstige badkamer. Heel ander verhaal in een houten huis. Want wat blijkt; de vloer moet geheel waterdicht zijn en kunnen fungeren als een opvang indien  er een lekkage ontstaat bij bv bevriezing. In ons geval gaat dat waarschijnlijk zeil zijn dat op de vloer gelijmd word en minimaal 10 cm hoog langs de wanden omhoog loopt. En moet aflopen naar een centraal punt zodat het weg kan lopen de bio-box  (grijswatertank)in. Makkelijker gezegd dan gedaan.
Lars van EL montage uit Arjang is langs geweest. De update van de elektriciteit in ons huisje is begonnen. Eerste wapenfeit, een nieuwe zekeringskast en een werkende omvormer voor de zonnepanelen. De isolatie boven is voor de helft gedaan en merkbaar beneden. Het blijft langer aangenaam warm. Nu is een houtkachel sowieso aangename warmte en Frans, een oude vriend, heeft zich gestort op het voorzien van ons van films. Nu de dagen een stuk korter zijn (15.30 schemer) Zijn de avonden een aangenaam verpozen. Wijntje, dekentje knetterend houtvuur. “Net als in de film, ik wil het.” Dromen zijn  dus niet altijd bedrog…
Kerst staat hier al een tijdje voor de deur, net zoals onze kerstboom btw. In deze donkere dagen en het gebrek van Sinterklaas leeft dat hier meer in zweden. Ondanks dat zijn Sint Tiny en piet Dick stiekem langs geweest en vonden wij 2 heerlijke chocolade letters in de brievenbus.

Blijkt maar weer dat we braaf zijn geweest dit jaar.