Things money can not buy.

Het drinken van melk uit het pak is verleden tijd. Ook schrik ik van de willekeur waarmee ik spullen overal laat slingeren. Ik leer en groei nu Jolien thuis is. Echt geland is ze nog niet. Twee dagen na aankomst gingen haar handen weer uit de mouwen bij de plaatselijke B&B. Iets wat erg gewaardeerd wordt door de eigenaars. Ik ben ook onder de indruk van haar Zweeds. Elke dag beginnen met Duolingo werpt haar vruchten af. Ondertussen zit ze ook in de onderwijsmolen bij de Nordmarkens Skola te Arjang, 25 km van ons vandaag. En dat allemaal binnen 3 weken. Dan vergeet ik nog te vermelden dat het rijden in de auto vlekkeloos verloopt. Een rijbewijs waardig! De landing is ingezet.

Ik ben al wat langer geland hier in Zweden. Dus het voelt al meer thuis. Net zoals de teken hier. Vervelende doorbijtertjes. Vannacht nog een uur bezig geweest om er een te verwijderen die smoorverliefd geworden was op Jolien. De zomer was warm en droog, ook hier. Nu schijnt het zonnetje en drijven wolkjes al weken voorbij zonder enige hulp van wind. Die laat zelden van zich horen.

      

Het geïsoleerde nieuwe dak is een feit. Schilderwerk in volle gang. Over 2 weken komt de elektricien. Hij gaat mij uitleggen hoe en wat goed voor te bereiden. Stopcontacten met aarde, een werkende omvormer voor de zonnepanelen. Tussen haakjes; stralendgroen.nl, waar wij de zonnepanelen besteld hebben, krijgt een dikke pluim voor hun service en hulp. De badkamer schittert nog door afwezigheid maar zoals zo vaak komt hulp uit een onverwachte hoek. Jolien kan in de winter douchen bij Agneta, onze buurvrouw 6 km verder. Zo’n lief aanbod van haar! Allt kommer att bli bra. Het komt altijd goed. Waar ik ook steeds meer van overtuigd raak is dat in simpel en eenvoud de antwoorden liggen. Het zijn de kleine dingen in het leven die er werkelijk toe doen. Een vlinder in de tuin, het gezoem van bijen en verse bonen uit de tuin. Met geen geld te koop…