The cold North.

Aan onze patronen kleven onze triggers. Onze triggers (reacties) laten zien wie we zijn. Met ons bewustzijn kunnen we hiervan leren en groeien we. Klinkt eenvoudig maar is alles behalve dat. Elke dag een stapje… Rijden op de autobahn was geen stapje voor Jolien. Kilometer na kilometer groeide haar zelfvertrouwen. En reden we Nederland in. Ik vroeg me af wat mij nu het meest opviel nu ik na een jaar weer terug ben. Vlak en je kunt ver zien. Geen belemmeringen zoals bomen en bergen. En de bekende haast ervaar ik nu beter na een jaar van stilte. Het beste van de mensen komt niet tot uiting vanuit een auto. Weg van de snelweg is de ontvangst warm in Middelburg.

Onze Toyota-gup kreeg een goed rapport en kan er weer een jaar tegenaan.  Mijn jaarlijks APK-keuring bij de dokter krijgt nog een vervolg en we zullen iets langer in Nederland moeten blijven. Oude mannenkwaaltjes… Geeft ons meer tijd om voor te bereiden. Een zuinige elektrische boiler, antieke wasbak, kranen worden voorzien van nieuwe rubbertjes en pakkingen. Maar ze mogen eerst een paar nachten in de schoonmaakazijn.
Over azijn gesproken.  Neem 200 ml natuurazijn en 300 ml water, voeg daar optioneel een paar  druppeltjes esoterische olie voor de geur bij en je hebt zelfgemaakt natuurvriendelijk wasmiddel. Jolien zweert er bij en de natuur en portemonnee zijn er heel blij mee! Het werkt echt, zelfs mijn sokken… Zo ook het afwasmiddel. Rasp een stuk Marseille zeep (50 gram) vermeng met (3 liter) kokend water ook hier eventueel een paar druppeltjes olie voor de geur en laat het afkoelen. Het schuimt niet maar werkt wel!  Zo leuk om te ervaren wat we zelf kunnen doen.

Nu we terug zijn ervaren we natuurlijk ook de geneugten van alle mogelijkheden hier. Gewoon even een stukje fietsen, de wetenschap dat er nu ook mosselen te krijgen zijn. Het drinken van kopje koffie in een leuk tentje als Røst in Middelburg.
Door de (vriendelijke) eigenaren van Røst zijn we in contact gekomen met Herman die heerlijk desembrood kan bakken. Dit is iets wat wij zelf willen gaan doen in Zweden. Want eerlijk is eerlijk: van brood in Zweden moet je het niet hebben. Maar dan mogen we eerst in de huisbakkerij van Herman een kijkje nemen.

Om de mensen een idee te geven hoe onze omgeving er afgelopen maand uitzag heb ik al wandelend wat foto’s gemaakt in een straal van 6 km van ons huis. Let wel: de afgelopen weken heeft het er buitensporig veel gesneeuwd en was het –29 toen we naar Nederland reden.

 

Onze plaatselijke ICA supermarkt met B&B

 

 

De E 18 vlak achter “onze” ICA richting Karlstad Andere kant op is richting Arjang

 

 

Richting onze vriendin Agneta

 

 

Signebyn (2 km van ons huis)

 

 

Afslag naar ons huis en de wandeling die we regelmatig maken onze omgeving:

 

 

 

 

Achter deze bomen bevind zich home sweet home.