Tot ziens Zeeland. Hejdå Zeeland

Dags att gå hem. Tijd om naar huis te gaan. De weken vlogen voorbij hier in Nederland. En zoals altijd met pieken en dalen met één constante, de warmte op ons logeeradres, Nienke, Lotteke, Josefien, Maike, Luuk en Marijn bedankt! (Het was de leukste kerstavond ooit!) Onze oude auto is helaas richting autokerkhof. Bij 2 vriendelijke mannen uit Afghanistan een exact zelfde Toyota terug gevonden. En op exact dezelfde plek waar ik 43 jaar geleden op achttienjarige leeftijd mijn eerste motorfiets kocht raak ik weer verliefd op een tweewieler. Nu huisvest zich hier de Fietsenmakker. Ook tweewielers maar dan met 1 mk (mensenkracht) plus ondersteuning. David, de eigenaar, ooit begonnen in de fietsenstalling bij het treinstation in Vlissingen en nu trotse eigenaar van 1300 m2 fietsparadijs. Komende zondag vertrek ik per schip vanuit Gent richting Gotenborg en komt David begin februari op de koffie in Zweden en neemt mijn fiets mee. Service aan huis zeg maar! Zodra Jolien haar rijbewijs in de pocket heeft fietst ze met fiets en aanhanger richting Gent om zo met de boot naar Gotenborg te varen. Alwaar ik haar ophaal en we samen naar huis fietsen. We gaan t zien…

 

Ter afscheid heeft Jolien mij verrast met een verblijf op het landgoed Ter Hooge. Het kunstenaars duo Daan en Ineke verhuren hier midden in het bos een authentieke prachtig verbouwde boerderij, welke nu dienst doet als B&B en atelierruimte. Bijzondere plek van bijzondere mensen. Wat een mooi werk maakt Daan!! Het was wel een tegenvaller dat de auto ons heeft verlaten. Heel veel plezier van gehad. Onze nieuwe “goldfinger” ziet er als nieuw uit en we hopen dus ook dat ze ons van vele onbezorgde kilometers gaat voorzien. Ze zal wat meer rust krijgen nu we ook fietsend door Zweden te vinden zijn. Dit in combinatie met mijn roeitrainer zal zorgen voor verbetering wat betreft mijn hoge bloeddruk, vertelde de arts mij hier in Nederland. Een stressvol leven eist zijn tol nu ik wat ouder word. Dus sporten en een rustige omgeving opzoeken vertelde de arts mij. Check!

Volgende week een gesprek met Sebastian van Fridh & Hell    over hoe en wat betreft het dak, in april te vernieuwen. Reidar en ik gaan eerst een stelling plaatsen om het huis om daarna het gehele dak te verwijderen. Zodat de timmermannen een nieuw geïsoleerd dak kunnen gaan plaatsen. Grote veranderingen alom dus. Maar nu eerst nog een paar dagen genieten met z’n tweetjes.