Fanmail

Na vele verzoeken is het dan zover; een brevlade. De brievenbus is geplaatst om alle fanmail te kunnen ontvangen. Wat afvalhout en een metalen plaat van een oud fornuis en klaar is Ton. Mensen vinden het leuk dat hier in en om het huis dingen gebeuren na 30 jaar van leegstand. Nog een lange weg te gaan dat is inmiddels wel duidelijker geworden. Een timmerman voor de dakrenovatie hebben we nog niet gevonden. Drukke tijden voor de timmerlui in Zweden. Timmerman dat had ik moeten worden destijds. Hout heb ik altijd het mooiste materiaal gevonden om mee te werken en er is altijd werk. Verstand komt met de jaren. Over jaren gesproken; over 3 dagen ben ik jarig, blij dat ik net op tijd de brievenbus klaar heb…

 

Vorige week ben ik samen met onze voormalige buurvouw naar brunskog geweest. Oude Zweedse ambachten. Ik werd er zo enthousiast van. Eigen teer, smelten, platte broden maken, houten dakshingles leggen, soldatenhuizen. Ik keek mijn ogen uit Als een klein kind riep ik bij alles “dat wil ik ook” Ik begin te ervaren dat tijd een cruciale factor is geworden. Maar gelukkig heb ik nog 60 goeie jaren voor me. De laatste paar rijlessen zijn echt heel goed gegaan bij Jolien. Meer souplesse en zekerder. Verstappen tel je zegeningen. Ondertussen zorgt ze voor veel kindjes op de kinderopvang en komen oude IB-instincten (intern begeleider) naar boven. Observeren en handelen de ouders zijn blij met haar. Pebbles, de hond waar ze momenteel tijdelijk voor zorgt houdt er een vrij eigen mening op na maar ook hier weet ze  vorm aan te geven. En weet ze ook nog tijd vrij te maken om een wateranalyse set, voor onze water put, te bestellen. Als ik al die bijen hier hoor zoemen moet ik vaak aan haar denken. Een bezige bij. En nu de spirea vol in bloei staat is er een ongeveer 5000 m2 zee ontstaan van bloemen. wespen, hoorndragers, honingbijen, libellen het vliegt af en aan. Als je goed luistert lijkt dat gedeelte van onze tuin een prachtige zoem-symfonie.

We gaan binnenkort ook 2 kaminer (houtkachels) bestellen, zodat we in 3 kamers warmte hebben komende winter en omdat de dak renovatie uitgesteld is ga ik een aanvang maken met het renoveren van de ramen en kozijnen.. Een hele klus. Maar een waar ik zin in heb. Even weer met m’n voeten op de grond nu de schoorsteen klaar is.