Eerlijk

Welkom op mijn persoonlijke Blog

Doordat ik aan heb gegeven dat ik binnenkort Facebook vaarwel zeg zijn er een aantal belangstellende die aangaven dat ze dit een jammerlijke beslissing vinden. Dat heeft mij aan het denken gezet. Hier op mijn eigen website is wellicht zeker zo’n leuk idee om belangstellende toch up to date laten blijven van het wel en wee van Ton Sondag Photography.

wilgen ton sondag photography2

Eerlijk

Vrijdag 13 April, Ritthem

We zijn momenteel in onderhandeling  met de Gemeente Vlissingen i.v.m. een concept wat mensen op een vriendelijke, en overgoten met een scheutje humor, bewust probeert te maken, omtrent zwerfafval. Dit is voort gekomen door het feit dat ik met enige regelmaat de zee fotografeer waar tegenwoordig steeds meer vuil in ronddrijft. Vooral plastic. Dit heeft mijn creatieve proces aan het draaien gezet. Later meer hierover. Ondertussen bedenk ik me dan ook “hoe kan ik mijn steentje bijdragen?” tegenwoordig zit nagenoeg alles in plastic verpakt. En zo niet zie ik met enige regelmaat in de supermarkt’, mensen bijvoorbeeld bananen kopen waarbij ze de tros bananen eerst in een plastic zakje doen, volledig geautomatiseerd, lijkt..

Dat kan ook anders dacht ik. Dus vanochtend op de fiets naar Ritthem richting Eindelienge-biologisch. een biologisch-dynamische gemend bedrijf. Blijkt dan ook nog dat deze mensen alles met hulp doen van hun 6 trekpaarden. De rit erheen over paden tussen de knotwilgen, met lenteknop, was een genot op zich en een fijn begin van het weekend. Thuiskomend heb ik de aankopen vereeuwigd. Veel eerlijker kunnen groenten niet zijn. Ik begrijp nu ook beter waarom ik dit zo mooi vind.

 

Ton Sondag Photography_-2 Ton Sondag Photography_-3

Ton Sondag Photography pastinaak Ton Sondag Photography witte koolTon Sondag Photography_