Veiligheidsglas

En daar sta je dan, in Gent, te vertellen over Project Adopted De genuanceerdheid van het project word omarmd in België. Aangenaam verrast door de warme reacties van het publiek en de organisatie. De verbinding is gelegd, word vervolgd. We overnachten in Gent bij een B&B eat&sleep  Marie-Christine en Erwin zijn enorme gastvrije mensen die ons verrassen met een ontbijt die zijn weerga niet kent. En wat is Gent een leuke stad zo dichtbij met zo’n vakantiegevoel. Inge van Meurs heeft een aantal etalages werkelijk bijna wetenschappelijk onderzocht.. En de Lunchtip van Kristina (psygoloog en werkzaam bij steunpunt adoptie) heeft gesmaakt

Dan kom je thuis en word gebeld door de kunstcommissie van de Rechtbank in Middelburg met de vraag wanneer ze kennis kunnen komen maken want men is geïnteresseerd in mijn werk van Project Adopted  Afspraak staat en wel na het voltooien van mijn galerie. Maakt blij, Snel verder met de voorbereidingen.

Niet veel later telefoon, afgeschermd nummer. “Met wie spreek ik?” “Met Ton Sondag”..stilte.. fotograaf zeg ik er nog bij. Nog steeds stilte. “Zegt de naam u iets ?” vraag ik beleefd. Eigenlijk moet ik iemand anders spreken maar uw naam zegt mij wel wat, betreft mijn werk antwoord de vrouw. Ik raak nieuwsgierig. En dan is het ineens daar. 39 jaar geleden rijd zij, medewerkster van een uitzendbureau, mij naar een werkgever. Met dikke 120 km plotseling een steen tegen de ruit en we zien niets meer de voorruit is veranderd in een wir war van minuscuul kleine barstjes. Direct reageer ik door met mijn vuist door de ruit te slaan en al vegend het gat en dus het zicht groter makend. Het is toch ‘veiligheidglas…’ niet realiserende dat ook veiligheidglas dezelfde eigenschappen als gewoon glas heeft. Rechtsomkeer eerst even langs de EHBO..

Het leven zit vol verassingen.