Roeptoeters

Zaterdag zullen de zeilboten van de Volvo Ocean race in Den Haag finishen na heel de wereld rond te hebben gezeild. Wie word winnaar en gaat met de eer strijken ? In 2009 was ik er bij, op de Noordzee, met mijn camera. Indrukwekkend hoe hard die boten en hun teams zeilen. Het leek mij ook wel wat maar dan alleen op zo’n boot  zoals in de Vendee Globe ( single-handed en non-stop) Nu lach ik om deze gedachte. Als ik vermoeid ben is er, letterlijk geen land met mij te bezeilen, laat staan dat ik, in mijn eentje een zeil midden op de oceaan moet verwisselen. Ik zou gek worden, net zoals in de nieuwe speelfilm The Mercy.

Winnaars, sneller, beter, mooier, groter allemaal superlatieven die het goed doen bij het volk en de media. Toch is het werkelijke leven genuanceerder. We weten dat ook wel maar op de een of andere manier lijken we ons hiermee willen te indentificeren ten slotte het leven is al zwaar genoeg.. en zo houden we onze ontevredenheid in stand. Project Adopted heeft wel die genuanceerdheid. De verhalen zijn echt net zoals de fotografie, we kunnen ons hiermee werkelijk identificeren, ook al ben je niet geadopteerd. Met hechting en verbinding hebben we ten slotte allemaal, in meer of mindere mate, te maken.

Felicia Stoutjesdijk is de nieuw professional die zich verbind aan het project. “Sommige overtuigingen zitten heel diep en hebben een negatieve invloed op hun leven”. Zo fijn om te lezen dat ook de doctoren zich kwetsbaar durven op te stellen waardoor er een klik (verbinding) onstaat. Een absolute must voor een geslaagde behandeling. Het volgende verhaal staat al op de plank en zo gaan er nog vele volgen.