Rechters zijn net mensen.

Daar zit je dan recht tegenover een vriendelijke man met, naar mijn mening, een van de moeilijkste beroepen ter wereld. Een rechter, die een grens moet trekken tussen het goede en kwade. En dat alles met een palet van nuances in de hand. Even flitste het nummer van Typhoon ‘zo niet mij’ door mijn hoofd. Wat zou het fijn zijn als ik zo’n palet kon hanteren.  Een aantal keren moet hij hartelijk lachen om mijn spontane bijna ongenuanceerde enthousiaste reacties. Misschien kent hij ook wel dat nummer van Typhoon..en zijn we beiden onder de indruk van elkaars talenten. Wat zeker is dat de rechtbank Project Adopted een warm hart toe draagt en dat is voelbaar.

Logisch ook wel want hechting blijkt het sleutelwoord in bijna alle zaken, op de rechtbank, te zijn. Het is ook levensbepalend, geloof me..  Gedurende het werk aan project Adopted  ben ik me steeds bewuster van de werkelijke betekenis van Trauma geworden. Voor velen nog steeds (helaas) een vies woord met een negatieve klank. Toch het is te genezen ! Hoe jonger hoe sneller de kans van slagen. Hoe rustiger die vriendelijke meneer tegenover mij het gaat krijgen.

Sponsors zijn gevonden voor de foto’s en hun verhalen en keuzes, voor de expositie, zijn gemaakt. Tijdens al dat zoekwerk kom ik zoveel extra materiaal tegen dat de werkopnames van Project Adopted ook een onderdeel gaan zijn van mijn webshop en een gedeelte van de opbrengst zal direct naar het project gaan. Achter de schermen wordt momenteel hard aan de webshop gesleuteld, waar al mijn foto’s te zien zullen zijn. Ideal, Paypal en creditcards zijn mij straks hopelijk goed gezind.

 

Werkopnames Project Adopted