PR

” Dat heeft niet zoveel te maken met eten “ is de reactie van de eigenaar van de zaak waar ik altijd mijn biologisch brood haal,  terwijl hij kijkt naar het A4tje dat ik aan hem overhandig. ; ‘Unseen sea’ staat er, een aankondiging dat mensen op afspraak kunnen komen kijken naar mijn expositie. In een fractie van een seconde wil ik de aankondiging terug nemen -afwijzing- maar in diezelfde fractie weet ik me te herstellen, en hoor ik hem zeggen dat hij het wel neer kan leggen bij de andere leaflets. ” Dat zou fijn zijn ” antwoord ik hem. Voor hem een volkomen normale reactie. Voor mij een totaal nieuwe ervaring. Wat voelt als een afwijzing kunnen accepteren en loslaten. Grote overwinning. Met deze ervaring in the pocket, stap ik vol goede moed op anderen af.

“Zoek je de juiste mensen op die hier in hun werk mee in aanraking komen, dan snappen zij dit belang en willen meewerken” aldus Barbara, een marketing manager die mij af en toe bijstaat. Project Adopted behelst namelijk veel meer dan alleen adoptie maar ook: zelfbeeld, vertrouwen, hechten, relaties, afstand en nabijheid.

Eergisteren leek alles vanzelf te gaan, een rechter en een aantal medewerkers van de rechtbank te Middelburg waren hier aanwezig in mijn galerie, in Vlissingen. Kees, een oude vriend, die ook werkzaam is op de rechtbank en zitting heeft in de kunstcommissie van de rechtbank, heeft mij geïntroduceerd.
Het was een kennismakingdie al snel over ging in een verbinding. Men staat uiterst positief t.o.v. Project Adopted en wil een podium bieden aan het project. In januari/februari/maart willen we de tentoonstelling plaats laten vinden in de rechtbank te Middelburg.

Een ‘klein’ obstakel is het ontbreken van middelen om de foto’s en verhalen te laten printen op dibond. 10 foto’s en 10 verhalen, nu nog 10 sponsors. Een leaflet word gemaakt. Een dag later belt Mariken, op. Zij was mijn allereerste vriendinnetje. Zij geeft aan dat ze samen met haar oudste vriendin een foto met verhaal willen sponsoren. Nog 9 te gaan. Weer een dag later mailt de directeur van de Triodos-foundation.: “Zo’n kans willen wij niet missen”. De foundation sponsort 5 foto’s, nog 4 te gaan.

Ik moet ineens aan de rechter denken die een paar dagen geleden hier was en zich even omdraait voordat hij afscheid neemt en zegt: ” Het klopt, je hebt een hoge gun factor ”