Modderig

En toen waet zover de eerste professional, Dr.Anneke Vinke, doet haar verhaal in project adopted. Het is zo belangrijk om een goede relatie met elkaar te hebben”. De verbinding die Kim van Schie (journaliste en adoptiemoeder) met Anneke maakt is duidelijk zichtbaar in het verhaal. Ik ben zeer onder de indruk en voel de betrokkenheid van iedereen. Beetje voor beetje voel ik een trots. Trots op het project dat ik in 2015 ben begonnen met Inge van Meurs. Maar vooral omdat het steeds meer een meerwaarde krijgt voor iedereen. Betrokken of onbekend het raakt je. Afgelopen 4 mei heb ik foto’s gemaakt bij dit verhaal. Ik kreeg hier hulp bij.  Stiekem moest ik wel een beetje lachen, toen ik die psychotherapeute zag ploeteren door de modder.. 29 Mei zijn Inge van Meurs en ik, op uitnodiging, in Gent om te komen praten over project Adopted. Een nieuw hoofdstuk.

Ondertussen is mijn rust (slapen) ver te zoeken. Na onderzoek ziekenhuis blijkt mijn fysieke gezondheid boven gemiddeld te zijn. Het is dus mentaal en stress gerelateerd. Het afgelopen jaar is ook stressvol geweest. 2 keer verhuisd, het ontbreken van middelen, het alleen wonen, het verlies van mijn moeder, en de breuk met mijn adoptie broertje. Het  werkelijk voelen van dit alles, de verbinding met jezelf, is ver te zoeken en dat achterhaald je, blijkt nu. Stappen gaan ondernomen worden.

Voor mijn galerie lopen de zaken wel door. De selectie is gemaakt en de proefdrukken zijn onderweg. De verlichting aangelegd. Straks kunnen geïnteresseerden, op uitnodiging, mijn werk fysiek komen bekijken en beluisteren. Want wat maakte nu dat ik juist die foto heb genomen. En wat voelt de toeschouwer daarbij ? Reuze benieuwd.