Kan ik u helpen ?

Met verbazing hoor ik al heel mijn leven de vraag: “kan ik u helpen ?”. Voel me er meestal wat ongemakkelijk bij. Druk verhogend zeg maar, alsof je dan bijna verplicht bent om wat aan te kopen. Indien nodig stap ik liever zelf op een verkoopster (er) af. In een gesprek met mijn goede vriendin Sylvia uit Antwerpen kwam dit zijdelings ook aan de orde. Ik zou namelijk, in eerste instantie, allerlei mensen uitnodigen om een kijkje te komen nemen in mijn galerie. Hier ben ik vanaf gestapt. Enerzijds gebrek aan tijd anderzijds aandacht of beter het gebrek aan aandacht. Geef maar eens een feest en het ontbreekt je aan tijd om iedereen aandacht te geven, herkenbaar ? Ik ga dus o.a. mensen persoonlijk uitnodigen. Toen ik dat vermeldde aan de telefoon met Sylvia, vermeldde ze mij dat zo’n persoonlijk contact met de kunstenaar heel dichtbij kan komen en beangstigend kan werken. Het kan ik u helpen-syndroom..

Daarom voor alle duidelijkheid, kom alsjeblieft kijken want ik ben zo trots als een kind dat thuis komt om zijn nieuwste tekening aan zijn ouders te laten zien. Daarnaast behoort netwerken niet tot mijn sterkste talenten en wellicht dat er in uw netwerk wel degelijk mensen zijn die dit ook op waarde weten te waarderen. Schroom dus niet en kom langs. Prachtige locatie bovendien zo recht voor de zee en aan het strand.

Dat ik het spannend vind kun je wel op mijn gezicht aflezen. Dit is waarschijnlijk bij vele kunstenaars zo. Het werk maakt het zo persoonlijk. Als het raakt op welke manier dan ook, is kunst goed. Toch voelt het alsof je iedereen naakt ontvangt.  Ga ik niet doen hoor..

Kenau Hasselaarstraat 123 4382AH Vlissingen  06 485 66 206 (Alleen op afspraak te bezichtigen)